Невероятна и здравословна пица

pizzaКогато човек си помисли за разкошна пица първото нещо, изскачащо в мислите му, обикновено е „нездравословна”. Пицата обаче може спокойно да стане изключително здравословна, в зависимост от това как се прави и нейните съставки.

Рецепта за здравословна пица е много лесна и се привежда до избора на коректните съставни части. Преди да почнете да се тревожите за гарнитурата, е нужно да погрижите за тестото. Ще откриете най-различни типове тесто, но тесто без глутен ще гарантира, че абсолютно всеки ще може да се радва на Вашето труд. За огромно съжаление голям брой от тестата за пица без глутен имат малък проблем – отвратителни са на вкус. Тестото за пицата без глутен най-често е много тестливо или пък адски хрупкаво и ронливо. Намирането на крехкият баланс измежду двете много често е адски трудно. Правилната рецепта е точно тази, включваща отделни типове брашно например брашно тапиока, сорго брашно или кафяв ориз. Другите елементи като кафява захар, морска сол, оризов ицет и зехтин ще създадат приятен вкус към тестото и ще намалят изсъхването прекалено много.

Веднъж като свършите с тестото може спокойно да почнете с гарнитура – тънка или дебела, кръгла или квадратна. Правилната рецепта е тази, която не изсушава гарнитурата твърде много. Запичате докато тестото се вдигне, тогава вадите и добавяте другите компоненти. Сосчето за пица е несъмнено много важен. Вече можете да намерите органични сосове за вкусна пица онлайн и в отделни специализирани магазини. Бихте могли да си го приготвите сами, като вземете хубави доматки, добавите чесън и билки и смелите . Вие сами преценявате колко гъст ще е соса и какви подправки ще се ползват, като всичко това би могло да ви даде по-лют или по-сладникав вкус. Ползата от самостоятелно направен сос е точно това, че не се получават много високи нива на натрий или захар, които се намират в соса от буркан.

Относно сиренето – козе сирене или моцарела са обичайните. Бихте могли да използвате много или малко. Налице са варианти, които ползват мляко с ниска масленост, като така се избягва голямото количество на мазнини, от което нямате нужда. Сиренето е хубаво да покрива повече от пицата, гарантирайки Ви чудесния вкус, който желаете. Гарнитура могат да бъдат зеленчуци, като се започне от броколи и се стигне до краставички. Използването на повечко най-различни всеки път би ви помогнало да откриете на кои точно от тях да се наслаждавате повечко.

Сложете абсолютно всичко това обратно във фурната, докато сиренцето се размекне и се получи вкусна, полезна пица, която сте създали от нулата.

В случай, че всичко до тук ви се струва трудно, бихте могли да се доверите напълно на Мелниците и техните невероятни пици с реална възможност за доставяне до вашия собствен дом!

Посетете ни: https://www.knight.bg

 

Comments are closed.